Vc Herentals 1 1 Fc Oppuurs
19/03/2017 - 15:00

Fc Oppuurs haalt een punt in Herentals, nochtans zag het er veel beter uit tot de laatste minuut waarin Herentals een discutabel doelpunt scoorde.
Jens Morrissens bracht Oppuurs in de 70ste minuut op voorsprong.

(Verslag red.Herentals)
VC Herentals geraakt niet verder dan een gelijkspel, de competitie lijkt gelopen.

Roodwit geraakte zondag niet voorbij Oppuurs. Lille ging verrassend verliezen in Berg en Dal, waardoor Ternesse in het titeldebat gewonnen spel lijkt te hebben. Maar in voetbal weet je nooit. Herentals begon, zoals het dat al vaker deed dit seizoen, tegen een hels tempo aan de wedstrijd. Oppuurs geraakte in de eerste 45 minuten niet één keer in de buurt van Vervoort. In het eerste kwartier regende het doelkansen voor de thuisploeg. Reeds in de eerste minuut kon een Oppuurs-verdediger nog net in hoekschop werken voor de neus van Voorspoels. In de daaruitvolgende hoekschop kopte Spiessens nipt naast. In minuut 5 kon Van Dingenen net niet bij een scherpe voorzet. Minuut 6, zwaar schot van Bosmans, recht in de handen van Schaerlaecken. 8e minuut, schot Haneveer, Schaerlaecken redt. Nog voor het openingskwartier verstreken was, geraakten Voorspoels en Biernaux niet bij scherpe voorzetten. De stevige wind maakte het moeilijk om afgemeten voorzetten te trappen. De Herentalse druk hield wel aan maar de kansen vielen weg. We waren al voorbij het half uur wanneer Convalle de bezoekende doelman nog eens op de korrel nam. Een kopbal van Voorspoels, nipt over, was het laatste wapenfeit van een geanimeerde eerste helft. De tweede helft had aanvankelijk veel minder te bieden. Veel balbezit voor de thuisploeg maar geen dreiging meer richting het Oppuurs-doel. Het was integendeel een bezoeker die in de 70e minuut alleen voor Vervoort kwam. Simon kon nog in hoekschop werken, maar uit die hoekschop kon Morissens binnenkoppen 0 – 1. De thuisploeg ging nu nog meer drukken maar botste telkens weer op een groene muur. Pogingen van De Swert en een omhaal van Bosmans leken ons al meer op wanhoopspogingen. De bezoekers waren, net zoals in hun thuismatch tegen VC, blijkbaar opnieuw vergeten dat de wedstrijd 90 minuten duurt. Want in blessuretijd kon Voorspoels, ook al op hoekschop, binnenkoppen. Schaerlaecken kon nog wel bij de bal, maar de grensrechter oordeelde dat het leer de lijn duidelijk overschreden had. Herentals kon zo in extremis nog een puntje thuishouden, maar kon niet beletten dat Ternesse 2 punten uitloopt. Met 5 punten achterstand en nog 3 wedstrijden te gaan lijkt de koers gelopen, al lijkt ons het programma van VC Herentals op papier makkelijker dan dat van de Wommelgemnaren. Volgende week is er een rustdag, maar niet voor Roodwit dat in de kwartfinale van de beker van Antwerpen Lille ontvangt.