Fc Oppuurs 4 3 Berg en Dal
04/03/2017 - 19:30

Spektakelwedstrijd waar uiteindelijk Fc Oppuurs als winnaar uit komt.

Oppuurs komt al vroeg op achterstand na een kwartier ,  een kwartier later staat het reeds 0-2. Het lijkt een aartsmoeilijke wedstrijd te worden.  Maar 2′ later zorgt Jorrit Kerremans voor de aansluitingstreffer en plots kan alles weer. Het blijft razendsnel op en neer gaan, Willem van Gool maakt gelijk 2-2.  Maar toch weer een domper op de feestvreugde , lichte strafschop voor Berg en Dal. Met 2-3 gaan we de rust in. Oppuurs start sterk in de 2de helft maar doelpunten krijgen we voorlopig niet.  De bezoekers komen beter in de wedstrijd maar het geloof bij Oppuurs is nog sterk. Willem maakt zijn tweede van de avond , corner vanop links en knap binnengekopt. 5′ later maakt Nordin Elayadi er 4-3 van maken. Berg en Dal zet alles op alles en dringt nog aan in de laatste 10 minuten zonder succes.

Proficiat Fc Oppuurs

Verslag van Berg en Dal
Pijnlijke nederlaag na hoopgevende start van de wedstrijd!!

Vooraf :
Oppuurs ging vorige week winnen bij De Kempen en is veilig genesteld voorin in het klassement!
Berg en dal verkeert stilaan in puntennood maar aan de blessurelast komt geen einde!! Het zou deugd doen mochten we hier iets kunnen meerapen.

De wedstrijd zelf :

We zijn al vroeg op pad om de verste verplaatsing van dit seizoen te maken. Af en toe wordt onze chauffeur belaagd met een hevige regenbui, maar zonder problemen raken we bijtijds in Oppuurs!
Scheidsrechter Bergs fluit de wedstrijd om 19.30 op gang! Berg en dal begint gretig aan de wedstrijd en zo kan Joris in de 7’ de diepte in! Hij is sneller dan De Bleser, maar moet te ver naar rechts uitwijken om echt gevaarlijk te worden! Oppuurs dient Berg en dal onmiddellijk van antwoord aan de overzijde wanneer een Oppuurse aanvaller de bal in de linkerhoek inkopt! De Scheemaecker ranselt de bal uit de linkerhoek in hoekschop! Berg en dal eist de bal op en wint de meeste duels en duikt regelmatig op voor het doel van Schaerlaecken, zonder echt te dreigen!
In de 18’ mag Mo een hoekschop trappen op rechts! Zijn mislukte trap wordt ontzet door de verdediging! Gielen kan de bal mooi recuperen en doorschuiven tot bij Weinman die in één tijd tot bij El Idrissi passt! Mo gaat voorbij D’Hertefelt en zet perfect in de loop van Poelmans die de bal onhoudbaar in de rechterhoek plaatst. 0 – 1 . Dit doet deugd !! Het blijft uitkijken naar de snedige aanvallers van Oppuurs want in de 20’ knalt Van Damme een vrije trap in de linkerhoek! De Scheemaecker houdt met een kattensprong de bal uit het doel! Joris mag even later, in de 22’ weer voorbij De Bleser spurten, maar zijn schot gaat ver naast het doel van Schaerlaecken. Even later verstuurt Ohnenik een mooie pass tot bij Cools die van binnen de grote backlijn naast trapt! Oppuurs kan counteren en in de 28’ is het Kerremans die op rechts is doorgebroken en op doel trapt! Gelukkig is onze keeper bij de les en maakt hij het schot van deze Oppuurse aanvaller onschadelijk! In de 32’ legt Berg en dal een lang uitgesponnen aanval op de mat die begint bij Ohnenik! Lukas stuurt de bal naar Joris, die in één tijd tot bij El Idrissi passt! Mo steekt de bal door tot bij Cools die van op links met een gekruist schot doelman Schaerlaecken te grazen neemt! Het staat zowaar 0 – 2.
Lang kunnen we echter niet genieten van deze riante voorsprong, want in de 34’ kan Van Damme een voorzet van op links doorkoppen tot bij Kerremans, die De Scheemaecker dit keer kansloos laat en overhoeks binnentrapt! 1 – 2
De verdediging van Berg en dal is de kluts kwijt en Oppuurs blijft dreigen! Bij een volgende aanval komt de bal in de voeten van Van Gool, die van binnen de 16 hoog over het doel trapt!. Het is achterin bij de onzen paniek en het is bibberen en beven wanneer Oppuurs in de zone der waarheid komt! Bij slecht uitverdedigen krijgt El Idrissi de bal in de buik en dit leidt misschien tot concentratieverlies zodat Van Damme met de bal aan de haal kan gaan! Hij legt de bal klaar voor Van Gool die de 2 – 2 op het bord schiet! Op vijf minuten tijd is een 0 – 2 voorsprong teniet gedaan!
Berg en dal trekt toch verder ten aanval en Joris wordt in een duel neergelegd in de 16. De penalty is discutabel, maar we rouwen er niet om! El Idrissi zet de penalty feilloos om! Het staat 2 – 3 en dit moeten we toch vasthouden tot aan de rust!
We houden stand en de spelers kunnen gaan rusten bij deze voorsprong!

We gaan rusten bij een 2 – 3 ruststand na een eerste helft waarin Berg en dal goed meevoetbalde, maar toch moet oppassen voor de scherpe aanvallen van Oppuurs! We hopen dat er nog voldoende energie in de ploeg zit om de tweede helft tot een goed einde te brengen!
Bij het begin van de tweede helft moet Berg en dal het balbezit aan Oppuurs laten, maar houdt achterin stand! In de 58’ mag Van Damme op de wandel gaan doorheen de verdediging! In laatste instantie kan de bal nog in hoekschop gekeerd worden. Aan de overzijde kan Weinman van op rechts voorzetten en kopt Poelmans deze kans naast!! We zijn in de 62’ als D’Hertefelt vanuit de tweede lijn zwaar uithaalt! De Scheemaecker is nu ook weer paraat en slaat deze keiharde trap in hoekschop. Berg en dal komt dreigen in de 64’ langs Cools op links! Al schuivend kan hij de bal nog voor doel brengen waar Poelmans van dichtbij zijn schot afgeblokt ziet door De Bleser en Francken! Oppuurs blijft aanvallen en de onzen kunnen de bal niet meer in eigen rangen houden! In de 70’ mag Oppuurs een vrije trap nemen centraal voor doel even buiten de 16. Van Damme zijn goed geplaatste vrije trap wordt door de Scheemaecker in hoekschop gewerkt!
Na een volgende hoekschop in de 73’ van Kerremans kan Van Gool de 3 – 3 op het bord koppen! De gelijkmaker zorgt er voor dat er lood in de benen komt bij onze spelers en een volgende aanval van Oppuurs is fataal! Het is Van Damme die tot bij Kerremans passt! Hij knalt op de paal en de rebound komt bij Elayadi die van dichtbij de 4-3 op het bord trapt!
In de slotminuten recupereert El Idrissi de bal na hoekschop van Van Elven en stuurt naar Cools, die net iets te kort komt om de aanstormende doelman te grazen te nemen! in de allerlaatste minuut mag Berg en dal nog een vrije trap nemen net buiten de grote backlijn op links! El Idrissi ziet zijn bal van de lijn gekopt worden door De Bleser!
Scheidsrechter Bergs fluit deze onfortuinlijke wedstrijd na 93’ af!!

Spijtig genoeg nemen we geen punten mee uit Oppuurs, want het heeft er lang goed uit gezien. We konden niet lang genoeg de 0 – 2 vasthouden en we incasseerden telkens twee doelpunten binnen de vijf minuten!!
Volgende zondag is het de wedstrijd van de waarheid!! We kunnen ons geen puntenverlies meer veroorloven en zullen we resoluut voor de overwinning moet gaan!
Er is nog niks verloren, en de twaalfde man zal er zijn!!
(redactie Berg en Dal)