15/12/2019 - 14:30

Om het jaar mooi af te sluiten….. ?
Uit voetbalexpress:

FC De Kempen TL A – FC Oppuurs

Met 35 op 45 en de eerste periodetitel op zak legden de ambitieuze Kempenaars tot nu toe een ijzersterk seizoen op de mat, mét een gedeelde leidersplaats als voorlopige beloning. Maar ook Oppuurs legt de lat terecht hoog, en ons lijkt een eindrondeplaats dan ook een logische ambitie. De thuisploeg kwam deze keer niet op de vertrouwde zaterdagavond aan de aftrap maar op zondagmiddag, en ze werden al bij de eerste aanval verrast door Jorrit Kerremans: 0 – 1.

Daarmee was Oppuurs meteen gelanceerd maar ook De Kempen liet zich gelden en beide keepers toonden meerdere malen hun klasse, maar thuisdoelman Steven Verheyen moest zich nog voor de rust toch twee keer omdraaien na goals van Willem Van Gool en opnieuw Jorrit Kerremans: 0 – 3. Die ruststand gaf de supporters al heel wat inspiratie om na te kaarten in de kantine, maar dat gebeurde blijkbaar ook in de kleedkamer van De Kempen, dat de tweede helft sterk begon en op het uur via een vrije trap van Arne Hoefnagels de kloof verkleinde tot 1 – 3.

Maar nadat Arne even later zijn tweede gele kaart slikte leek de zaak beslist en de Oppuurse zege een feit. Die verwachting kwam ook uit en met tien man slikte de thuisploeg nog een vierde goal, waarmee uitblinker Jorrit Kerremans ineens zijn hattrick volmaakte. Eindstand 1 – 4. Scheidsrechter Omar El Filali trok twee keer geel, één voor elke ploeg, plus dubbel geel voor De Kempen, dat tweede blijft en na de bekerwedstrijd van zondag 22 december en de jaarwisseling op zaterdagavond 4 januari de korte trip maakt voor de clash tegen koploper KFC Lille.

Maar ook Oppuurs moet op diezelfde avond het veld in voor een absolute topper, want dan krijgt het Berlaar Heikant op bezoek. Ook daar belooft het een echte topper te worden. Met deze “Klapper van de Week” sluiten we het kalenderjaar af. Tot de volgende “Klapper” van maandag 6 januari.