Fc Oppuurs 2 3 Heikant Berlaar
04/01/2020 - 19:30

(Verslag van red. H.Berlaar)
Eerst en vooral een gelukkig, gezond nieuwjaar met veel Heikants voetbalplezier gewenst aan spelers, technische staf, bestuur en supporters.
Zaterdag 4 januari stonden we, na een korte winterstop, voor een traditioneel zware uitmatch op Oppuurs. Beide ploegen begonnen aan een snelle en stevige match die vanaf de 1ste minuut beloftevol was. Ondanks wat Heikants overwicht kwamen we bij een snelle tegenaanval in de 11de minuut 1-0 achter (RIK VERBIEST); via links werd de bal voorgebracht en in één tijd in doel geschoven. De reactie bleef niet uit, maar goede kansen waren schaars. Na handspel van een thuisspeler ging de bal op de stip. Jari Verschoren bracht de stand terug in evenwicht met een strak getrapte penalty in de linkerbenedenhoek, 1-1.
De match bleef goed op en neer gaan, en Oppuurs deed ons af en toe pijn via hun snelle flanken. Op het halfuur kreeg Jari Verschoren de bal op rechts iets buiten de 16 en met links krulde hij de bal enig mooi in de linkerwinkelhaak, 1-2, en dat was meteen ook de ruststand.
Oppuurs kwam met vereende krachten uit de kleedkamer en Heikant kende een moeilijk 1ste deel van de 2de helft. Eerst schoot de ingevallen Vleminckx nog huizenhoog over, maar een beetje later kon hij na een voorzet Raf vrij makkelijk omspelen en stond de 2-2 stand op het bord. Er kwamen nog wel wat kansen, waaronder een bal van Jan Cannaerts die voorlangs ging, maar beide ploegen kregen meer schrik om te verliezen. Met als gevolg dat ook de match wat bitsiger werd. Een gelijkspel leek de einduitslag te worden tot in minuut 87 Jonas Verbert zich doorzette op links, met kunde en kracht in balbezit bleef, en in zijn ooghoek Rayane Himi zag opduiken. Die schoot van in de backlijn de 2-3 staalhard binnen.
Nog wat druk van Oppuurs met enkele corners tot gevolgd, maar het laatste fluitsignaal kwam en Heikant kwam als winnaar uit deze match.
Nu op naar de onvervalste topper van aanstaande zondag om 14.30u, Heikant als 2de tegen de leiders uit Lille, die gisteren De Kempen naar huis stuurden met een droge 4-1.

Fotos op de website van Heikant Berlaar