Fc Wezel Sport 4 3 Fc Oppuurs
23/11/2019 - 20:00

Verslag redactie Wezel

Wezel-coach Kurt Van de Paar moest voor deze belangrijke wedstrijd de geschorste Jens Janssens en de gekwetste Samir Medir missen. Om aansluiting in de subtop en een plaats in de linkerkolom te behouden is een 3-punter halen de opdracht tegen de Klein-Brabanders.

Van bij de aftrap was het duidelijk dat Wezel vandaag een zware tegenstrever tegenover zich kreeg. In de beginfase lieten de bezoekers de bal aan onze ploeg en loerden op de counter. En met succes want na een kwartier daagde Rik Verbiest, de 20-jarige linkerwinger van Oppuurs, na een afgeslagen hoekschop voor Wezel, in de 16 op en knalde hard naar doel. Wezel-goallie Jeroen De Bisschop moest goed plat. Alban Grepi repliceerde aan de overkant met een listig schot maar de jonge Oppuurs-keeper Maxime De Vos redde.

Op het kwartier kwamen de bezoekers op voorsprong. Jonas Hoofd borstelde de bal op vrije trap vanop 25 meter naast het muurtje en voorbije een verraste De Bisschop binnen: 0-1. Wezel op achtervolgen aangewezen. Ibrahimovic met een hard schot en Bjorn Beyens met een kopbal hadden kansen op de gelijkmaker. Maar Oppuurs bleef de gevaarlijkste ploeg. Hun spel was sneller en scherper. De jonge Rik Verbiest had de 0-2 aan de voet maar knalde hoog over. Wezel deed wat het kon maar kwam niet verder dan een 5-tal hoekschoppen die niets opleverden. Maar op slag van rust werd Alban Grepi neergemaaid, op weg naar doel. Volgens de jonge ref Jasper Van Duppen net buiten de 16, geen strafschop dus. Ferhat Teker knalde de vrije trap nipt over de verste winkelhaak.

Wezel kwam erg scherp uit de kleedkamers; In de 47′ trof Ibrahimovic de deklat! En Wezel bleef de bezoekende defensie onder druk zetten. Een scherp genomen hoekschop werd door doelman De Vos in extremis opnieuw in hoekschop geduwd. Captain Mathias Rombouts zocht en vond het hoofd van Ferhat Teker die van dichtbij de gelijkmaker binnen kopte! En de druk van Wezel hield aan. Jerry Poorters, de ouwe krijger, knalde de bal in 1 tijd over (52′). In de 55′ profiteerde Kerim Hangisi van een geharrewar in de doelmond en tikte binnen: 2-1!

Maar de vreugde bij de Wezel-aanhang was van korte duur. Bezoeker Rik Verbiest knalde van kortbij de gelijkmaker binnen: 2-2.

Na precies een uur dribbelde Ibrahimovic zich vrij in de 16, en puurde enkel een hoekschop uit zijn actie. In de 63′ kregen de Oppuurs-aanvallers te veel ruimte na een verre inworp en Wezel was andermaal op achtervolgen aangewezen: 2-3.

Amper een minuutje later stond het bijna 3-3 maar de vallende Ferhat Teker kreeg de bal net niet over de doellijn. Maar Wezel bleef met een groot hart strijden. En werd beloond. In de 68′ trapte Ferhat Teker een vrije trap en via het been van de ingevallen, en eindelijk herstelde, Stijn Molenberghs kwam de gelijkmaker dan toch op het bord. En Wezel wilde meer. Wezel-spits Ibrahimovic was zeer bedrijvig. Hij kopte in de 69′ de bal op de lat. Maar Oppuurs bleef op de counter loeren en daagde enkele keren gevaarlijk op in de Wezelse 16. Maar Wezel wilde kost wat kost de 3 punten thuis houden. In de 82′ dribbelde Ibra zich opnieuw vrij in de bezoekende doelmond en knalde laag naar doel, de keeper was verrast en de bal ging binnen: 4-3! Aan de overzijde was er een karpersprong nodig van de Wezelse doelman De Bisschop nodig om de gelijkmaker te voorkomen. En meteen einde wedstrijd.