Fc Oppuurs 1 3 Kfc De Kempen
31/08/2019 - 19:30

FC OPPUURS – KFC DE KEMPEN 1 – 3  (verslag De Kempen)

Nadat De Kempen slim en verstandig 90’ lang de thuisploeg belette om echtgevaarlijk te zijn, verhuisde de driepunter na een les in efficiëntie verdiend mee huiswaarts.
In het eerste kwartier werd door beide teams min of meer een studieronde ingebouwd. Kenmerkend daarbij was het doelgevaar dat achterwege bleef. Oppuurs vond in het tweede kwartier dat het tijd werd om de forcing te voeren. Door meer balbezit en druk naar voren leek een lokaal openingsdoelpunt in de maak. Een mooie omhaal van Vleminckx ging naast, en ook een gekraakt schot ging naast de kooi van Verheyen. De thuisploeg slaagde er niet in de goed georganiseerde geel- blauwe defensie te ontwrichten. Even voorbij het half uur dook na een vloeiende aanval Meynendonckx de zestien in en werd dan uit evenwicht gebracht. De ref twijfelde geen moment en wees kordaat en terecht (? nota FCO) naar de stip. Jansen klaarde de klus en schoot De Kempen met een penalty op voorsprong. Wanneer enkele minuten later Hoefnagels subtiel wegdraaiend twee verdedigers in de luren legde, verdubbelde hij de score door hard en laag binnen te schieten. De Kempen voetbalde nu met veel zelfvertrouwen en kende pech wanneer de 0-3 van Meynendonckx wegens buitenspel werd afgekeurd. Voor de thuisploeg kopte Vleminckx de assist van Van Gool een meter naast. Op slag van rust kwam de 0-3 er ei zo na toch nog, maar Hoefnagels kon op aangeven van Nesen net niet scoren.

Het was voorspelbaar dat na de koffie de thuisploeg het gaspedaal fel zou induwen, op zoek naar de aansluitingstreffer. Al na enkele minuten claimde de gastheren een strafschop, maar de goed leidende scheidsrechter Peeters had het bij het juiste eind. Voor De Kempen kwam er meer ruimte en zo krulde Jorne Lauwers de bal aan de overkant maar nipt naast. Bij een hoekschop even voorbij het uur kopte Ivens de aansluitingstreffer hard binnen. Erger voor de bezoekers was het uitvallen van degekwetste Hoefnagels in de 65’. Oppuurs dreigde fel, maar ging te overhaast tewerk, waardoor de laatste pass vaak niet zuiver genoeg was. Thuisgoalie Schaerlaeken had veel moeite met een harde en listige knal van Nesen. Vleminckx kon aan de overkant een verre inworp met het hoofd beroeren, maar gelukkig voor De Kempen ging de bal aan de tweede paal buiten. Met nog een kwartier te gaan nam de ingevallen Gielis alle twijfels weg. Lauryssen wist alsnog de bal te veroveren in de zestien en legde breed, waar Zico met een harde knal onder de lat de kloof vergrootte. Meynendonckx op vrije trap, en Jorn Lauwers die gevaarlijk voor doel op dook, hadden een mogelijkheid om er 1-4 van te maken. Verheyen haalde er in het slot van de wedstrijd een gevaarlijke lage center uit, en zo beet Oppuurs zijn tanden stuk op de sterk presterende Kempen-verdediging.

Doelpunten: 32’ Jansen 0-1, 34’ Hoefnagels 0-2, 62’ Ivens 1-2, 75’ Gielis 1-3

Gele kaarten: Hoofd (Oppuurs) Rode kaarten: geen

Scheidsrechter: Bart Peeters