Fc Mariekerke 2 4 FCO
16/12/2018 - 14:30

KLAPPER VAN DE WEEK – Fc MARIEKERKE – FC OPPUURS   2-4  (red. voetbalexpress)

FC Mariekerke – FC Oppuurs.

Na de Oppuurse 4 – 0 thuiszege in de heenronde werd er opnieuw enorm uitgekeken naar dé derby van Klein-Brabant, en de verwachtingen werden qua spektakel volledig ingelost.
De thuisploeg, vorig seizoen nog in de 3e amateurreeks, kende met 17 op 45 een minder goede eerste seizoenshelft. Trotse koploper Oppuurs haalde de eerste periodetitel in stijl binnen.
Dat het er zou stuiven bleek al snel: na kansen aan beide kanten scoorde Anselme Onana rond het halfuur zowel de 1 – 0 als de 2 – 0, en hiermee nam de thuisploeg al meteen een optie op de zege.
Maar een drietal minuten voor de rust zag ref Gunther Matthijssen een fout in de zestien, en de fel gecontesteerde penalty werd benut door Sam D’Hertefelt: 2 – 1.
En de thuisspelers waren hiervan nauwelijks bekomen toen Stephen Van Damme bij een vrije trap ook voor de gelijkmaker zorgde.
Oppuurs ging na de rust op hetzelfde ritme door: na 10 minuten werkte Lennart Jenart een aanval af: 2 – 3, en daarna werd hij maar net van zijn tweede goal gehouden door thuiskeeper Stijn Blommaert.
Een sterk spelend Oppuurs hield de aandringende thuisploeg daarna op afstand en even voor tijd liet de 19-jarige invaller Robbe Muyldermans de beslissende 2 – 4 eindstand in de boeken zetten.
Deze derby had alles in huis om als “Klapper” gekozen te worden, ook vanwege het spelniveau en de intensiteit, zoals de acht gele kaarten (waarvan zes voor Mariekerke) ondermeer bewijzen.
Dat er nog heel wat werd nagepraat spreekt vanzelf, en vooral de thuisploeg hield er een wrang gevoel aan over.
FC Oppuurs behield zo zijn voorsprong van vijf punten, en het zet de competitie verder richting titel, of op zijn minst promotie. Na de winterstop krijgen ze trouwens Rochus Deurne op bezoek.