Archives

Seizoen 2016-2017

Kfc Lille – FC Oppuurs

Na de 2 wedstrijden stond de stand opnieuw in evenwicht, verlengingen brachten heen uitsluitsel en dus werden er penalties getrapt.
Lille mistte er geen enkele, wij eentje. Lille gaat door naar de interprovinciale eindronde.
Wij wensen hen veel success.

Doelpunten : Brahim Afkir ( scoort 3-1 )

Fc Oppuurs – Kfc Lille

Doelpunten: Tom Peeters, Willem Van Gool en Stephen Van Damme.


Verslag van de redactie van Lille:  De volgende stukjes werden vakkundig weggelaten uit het verslag.  “Bezoekende doelman krijgt slechts geel nadat hij de doorgebroken Kerremans onder het gras stopt”,  “Een open kans van die zelfde Kerremans in de 1ste helft”,  “De tweede helft die gedomineerd werd door Fc Oppuurs waarin de bezoekers flirten met de buitenspelval die hun uiteindelijk zuur opbreekt”, en “een verdiende overwinning van de thuisploeg op basis van de sterke 2de helft”.

Berg en Dal – Fc Oppuurs

(info website Berg en dal) Berg en dal – Oppuurs   2 – 2
Vooraf :
Oppuurs heeft in het klassement één puntje meer dan Berg en dal!
Berg en dal van zijn kant moet achterin nog steeds Gielen (voet) missen en we merken dat Leysen er ook niet bij loopt! We hebben de indruk dat er een verdedigingsvirus rond kruipt bij Berg en dal!
Het is al van 11 september geleden dat we nog eens iets geoogst hebben in het Kattenstadion! De hoogste tijd om daar iets aan te doen… maar vandaag krijgen we de zoveelste top 5 ploeg over de vloer!!
De wedstrijd zelf:
Bij Berg en dal spelen ze met een rouwband ter nagedachtenis van de overleden moeder van Slegers! Wij, de supporters, willen hierbij ons medeleven betuigen en wij wensen Lennert en zijn familie heel veel sterkte in deze donkere tijden!
Scheidsrechter Van Dupen houdt samen met het gehele stadion een minuut stilte!!
Maar.. het leven gaat voort en rond half drie in een koud en nat Kattenstadion fluit de ref voor de start van deze wedstrijd!
De studieronde tussen beide ploegen duurt niet zo erg lang en we zien een gretig Berg en dal veel aan de bal!
Het is toch Oppuurs dat voor een eerste dreiging zorgt in de 5’. De mee opgerukte Gülsen kan van op rechts een voorzet-schot afleveren! De bal vliegt vervaarlijk naar de verste hoek. Doelman Kenens die iets te ver staat moet vlug zijn positie corrigeren door achteruit te lopen en kan nog net de bal onschadelijk maken.
Berg en dal wint vele duels en komt aan de overzijde aan een hoekschop!
Keersmaekers, tot linksachter gepromoveerd vandaag, kopt de bal aan de tweede paal op een ploegmakker en het leder wordt op deze manier naast gedevieerd!
Het veldoverwicht van Berg en dal brengt voorlopig niets op en Oppuurs speelt met veel mensen achterin!
In de 12’ mag Berg en dal een vrije trap nemen aan de rechterzijde, net buiten de grote backlijn. El Idrissi zet zich achter de bal en plaatst de bal in de rechterbenedenhoek. Doelman Schaerlaecken gaat goed plat en kan redding brengen!
Even later is het Van Elven die van op zo’n 20m op doel knalt! Zijn schot gaat ver over het doel van Oppuurs.
Oppuurs is wel gevaarlijk als het tegen prikt! Zo kan het op het kwartier snel en vlot counteren op links langs D’Hertefeld en Afkir! D’Hertefeld trapt uiteindelijk van op links op doel en Kenens kan de bal nog beroeren!
De bal vliegt gevaarlijk verder tot aan de tweede paal waar Keersmaekers voor alle zekerheid met het hoofd in hoekschop werkt!
Deze hoekschop wordt genomen tot bij Peeters, die helemaal vrij, net buiten de 16, op doel trapt! De bal ketst tegen de lat terug in het spel.
De wedstrijd is aangenaam om volgen en beide ploegen willen er iets van maken! Berg en dal heeft de touwtjes in handen, maar kan voorlopig nog geen echte dreigende acties op het veld neerleggen.
Halfweg de eerste helft is het Claes die zich op gang trekt! Hij passt tot op links, tot bij Van Elven die de bal terug meegeeft met de doorgelopen Claes! Yves tikt de bal door tot bij de mee opgerukte Weinman, die zijn schot volledig mist zodat doelman Schaerlaeken de bal maar voor het oprapen heeft!
Even later is het Thoelen die voor dreiging zorgt op rechts! Lennert zet voor doel tot bij Van Elven, die in de 16 gepositioneerd, teruglegt met het hoofd tot bij El Idrissi! Mo is te overhaastig en schiet in één tijd hoog over het doel!
Oppuurs kan daar weinig tegenover stellen, maar toch mag het in de 30’ een vrije trap nemen op rechts net buiten de grote backlijn! Van Damme krult de bal naar de rechterhoek, maar onze doelman Kenens kan redden.
Even later glipt Van Gool door de buitenspelval maar hij besluit gelukkig naast.
Berg en dal krijgt aan de overzijde een vrije trap nadat El Idrissi onderuit gehaald werd, links aan de hoekschopvlag, na een mooie dieptepass.
De bal wordt in het centrum van de verdediging gedropt. Het is daar flipperkast, maar niemand van de onzen kan er gepast zijn voet tegenzetten en uiteindelijk kan Schaerlaeken de bal onder controle krijgen!
Berg en dal voelt dat er een doelpunt in de lucht hangt (wij ook trouwens) en zet een lang uitgesponnen aanval op via El Idrissi en Van Elven. Stijn kan van op links voor doel zetten en bereikt Thoelen aan de tweede paal . Lennert jaagt de bal buiten het bereik van de doelman tegen de touwen!
(1 – 0)
Hopelijk kunnen we deze voorsprong consolideren tot aan de rust!
Oppuurs wordt wakker en trekt naar voor waar het een hoekschop kan afdwingen. Weerom is het Van Damme, die de bal vrij mag aannemen nadat de bal in eerste instantie is weggewerkt!
Van Damme zet voor doel waar Glenn Francken bij de pinken is, en de 1 – 1 ruststand op het scorebord schiet!
We gaan rusten bij een 1 – 1 tussenstand, na een eerste helft die aangenaam was om volgen en kon boeien. Berg en dal nam het initiatief en kon enkele kansen afdwingen, maar moest toch opletten voor de gevaarlijke tegenprikken van Oppuurs.
Hopelijk krijgt de tweede helft hiervan een vervolg.
Berg en dal begint met volle moed aan de tweede helft en dat levert meteen veel balbezit op! De vele foute passes halen het niveau sterk naar beneden.
Oppuurs is helemaal naar achteren gedrukt en moet de aanvalsgolven van Berg en dal over zich laten komen! De onzen winnen praktisch elk duel in het middenveld, maar omwille van de vele foute passes levert dit niks op!
Sommige supporters raken er zowaar door gefrustreerd.( het slechte weer zal er ook wel voor iets tussenzitten)
We zijn al in de 62’ als Joris vanuit de tweede lijn eens op doel trapt! Dean zijn schot gaat ver naast!
Berg en dal blijft goed druk naar voren zetten en dat levert balbezit op bij het uitverdedigen van Oppuurs! Van Elven is er vandoor op links en kan voor doel zetten, waar de doelman net voor de neus van Joris de bal kan plukken.
We zitten halverwege deze tweede helft en het niveau is heel wat gezakt! Berg en dal wil wel, en Oppuurs trekt nog sporadisch naar voren!
In de 72’ kan Oppuurs langs rechtsachter Gülsen aan aanvallen denken! Hij gaat langs het lijntje op rechts af en kan de bal voor het doel zwiepen waar Kerremans onhoudbaar voorbij Kenens trapt! (1 – 2)
Voetbal kan hard zijn!
Berg en dal is wat van zijn melk en Oppuurs profiteert daar van!
Het is weer Gülsen die de solotoer op gaat en heel onze defensie oprolt!
Hij wandelt bij wijze van spreken van rechts naar links doorheen de verdediging! De goed uitgekomen Kenens komt net iets te laat en Gülsen laat zich vallen! Penalty!
Beter geplaatste supporters (ook die van Oppuurs) vertellen dat Kenens de Oppuurse speler niet eens aangeraakt heeft!
De strafschop van D’hertefeld wordt door een mooie save uit de rechterhoek gehaald door Kenens. Wim houdt Berg en dal in de wedstrijd.
Er is nog hoop, maar bij Berg en dal is het beste er af en alles wijst er op dat we na een goede wedstrijd weer puntenloos moeten afdruipen.
In de 82’ krijgt Oppuurs nog een vrije trap! Hoofd staat helemaal vrij aan de tweede paal, maar kopt de bal naast het doel van Kenens.
Berg en dal perst er nog eens alles uit en dwingt een hoekschop af in de 83’.
Van Elven speelt de bal tot bij El Idrissi die de bal voor doel brengt! Schaerlaeken kan niet bij de bal en Joris, aan de tweede paal aan de kleine backlijn, kopt de bal over doelman Schaerlaeken net onder de lat binnen. (2 – 2)
Van Der Sanden trekt mee ten aanval en stuurt de bal listig binnendoor tot bij Van Elven, die meteen voortrekt! Helaas wordt deze ontzet door D’Hertefeld.
Even voor affluiten speelt El Idrissi de bal knap door tot op links, tot bij Van Elven die deze laatste kans van deze wedstrijd over schiet!!
Het blijft uiteindelijk bij een verdiend en billijk gelijkspel!
Berg en dal verdiende zeker en vast dit punt tegen Oppuurs dat in de tweede helft nog nauwelijks aan aanvallen kwam! Toch werd Berg en Dal ei zo na op enkele minuten tijd knock out geslagen!
Doelpunten :     39’ Thoelen : 1 – 0; 41’ Glenn Francken :1 – 1;
72’ Jorrit Kerremans : 1 – 2; 83’ Joris : 2 – 2.

Fc Oppuurs – Brasschaat

Fc Oppuurs staat al vroeg op achtervolgen aangewezen.  0-1 en Vandamme pakt nog voor de rust een rode kaart. Bij de rust staan de zaken er niet goed voor.

Een puntje is echter genoeg om ons deel van het werk te doen om de eindronde te behalen , verder zijn we afhankelijk van de resulaten van Rapid Leest en Herentals.  We spelen niet de beste partij van het seizoen , dat staat vast maar het is toch de ingevallen Kerremans die op een prachtige wijze 1-1 maakt.  Knappe versnelling en een pegel rechtdoor.  Lang kunnen we niet genieten want nauwelijks 2 minuten later staat het 1-2 , kopduel met Jonas Hoofd en de bal gaat op ongelukkige wijze in doel.  Met 10 tegen 11 is het moeilijk om nogmaals terug te vechten. Te veel balverlies en mindere passing zorgen ervoor dat we de tegenstander niet genoeg onder druk kunnen zetten. In de 2de helft kan Brasschaat het hoge tempo van de eerste helft niet aanhouden, maar ze nemen wel de 3 punten mee naar Antwerpen.

Door het puntenverlies van zowel Herentals, Rapid Leest, Katelijne en Heikant, blijft de situatie net hetzelfde als vorige week.  Fc Oppuurs krijgt een ticket voor de eindronde door het behalen van de 5de plaats. Samen met Lille , Herentals en Lyra.