Lyra 2 2 Fc Oppuurs
23/09/2017 - 19:30

Lyra – Oppuurs 2 – 2
24/09/2017
Lyra had het eerste half uur meer balbezit, maar tot grote kansen leidde dit niet. Het waren de gevaarlijke uitbraken van de bezoekers, zowat hun handelsmerk, die voor gevaar zorgden. In de tiende minuut schoot een Puurse aanvaller naast, tien minuten later zette Tristan Dermaut zich door, maar zijn laatste baltoets was onzorgvuldig, anders had hij waarschijnlijk kunnen afwerken.
Rond het half uur schoot werd een hard schot van Jonas Verbert in hoekschop verwerkt.
Even later geraakte de bal maar niet ontzet en een bezoeker prikte de bal overhoeks binnen. En vijf minuten later leidde een ingestudeerd Oppuurs nummertje bijna voor een dubbele voorsprong voor de bezoekers.
Coach Schipper stuurde met Juric Ascension en Yassir El Mokadem twee verse krachten tussen de lijnen. Het was nu zaak voor onze roodwitten om in de tweede helft naar zich toe te trekken, maar net na de rust volgde een koude douche, toen een scherpe corner zorgde voor geharrewar en de bal ongelukkig via El Mokadem in eigen doel belandde.
Dit was het moment voor Lyra om alle aanvallende registers open te trekken. Na een mooie combinatie belandde de bal tot bij goalgetter Dermaut die enig mooi met een harde volley afwerkte.
Twee minuten later was het alweer Dermaut time, toen hij een harde, lage voorzet van Matthias Nys voorbij de tweede paal vanuit een scherpe hoek binnenschoof. Een echte spitsengoal, een goalgetter van zijn niveau waardig.
Het laatste half uur werd het een echte cupmatch, met veel duels en voetbal aan een hoog tempo. De snelle bezoekende aanvallers zorgden in de 65ste minuut nog voor gevaar, maar van dan af waren de kansen enkel voor Lyra.
Een schot van Dermaut, een vrije schop van Gwen Jacobs, door de doelman van onder de lat weggewerkt en nogmaals Dermaut gaven echter niet de verhoopte derde treffer.
Zo eindigde de wedstrijd op een gelijkspel. Het sterke Oppuurs was blij dat het stand had gehouden, bij Lyra was er lichte ontgoocheling, maar de knappe remonte toont toch wel de kwaliteit en vechtlust in het elftal aan.