Fc Oppuurs 2 2 Fc De Kempen TL
01/11/2015 - 14:30

FC OPPUURS – KFC DE KEMPEN 2 – 2 verslag website De Kempen
Al in de beginfase kropen de bezoekers meteen twee keer door het oog van de naald. Eerst leek een gekraakt schot van Kerremans in de eerste minuut in doel te dwarrelen, maar het leer ging centimeters naast de paal buiten. Drie minuten later kopte Van Damme een assist van Kerremans krachtig binnen de kader. Met een miraculeuze reflex en het nodige geluk ranselde Breugelmans een gemaakt doelpunt uit zijn kooi. In de 5′ dreigde De Kempen voor het eerst en het was meteen bingo. Ulenaers gaf de voorzet tot bij Patan die met een schijnbeweging zijn belager op het verkeerde been zetten, naar de korte hoek mikte en meteen mocht juichen: 0-1. Toch bleven de gastheren op hun elan doorgaan, en Van Gool mikte eerst nog hoog over, waarna Breugelmans zich moest reppen voor de aanstormende Van Damme en zo net op tijd eerst op de bal zat. Nadat Ulenaers al een goede schietkans hoog over had gemikt, werd hij in de 26′ fel op de huid gezeten door een locale verdediger. Bij deze schermutseling kwam de bal in de voeten van Vervoort die met een listig schot De Leeuw voor de tweede keer kansloos liet. De drie doelkansen leverden twee doelpunten op, in tegenstelling tot vorige thuismatch toen ruim tien doelkansen hetzelfde resultaat opleverde. Wanneer op het half uur Van Damme van uit de tweede lijn uithaalde, bracht Breugelmans met enige moeite redding. In de 39′ verzuimde Kerremans de aansluitingstreffer voor de thuisploeg te scoren, en bij een nieuwe verre uithaal van Van Damme bracht Breugelmans andermaal redding. Op slag van rust rukte flankverdediger De Maeyer mee naar voor, maar zag aan de tweede paal zijn kopbal tegen de kader belanden. Halfweg was het een klein wonder dat er nog geen thuisdoelpunt was gevallen, en werkte De Kempen zeer efficiënt af.
In de tweede helft plooide de bezoekers terug op eigen speelhelft. Oppuurs slaagde er niet in om de belegering van de eerste helft verder te zetten. Mogelijk zat de schrik voor de 0-3 er ook wat in, en moest ook de verdedigende taak nauwkeuriger worden waargenomen. Hoe dan ook, De Kempen slaagde er niet in om na de koffie ook maar één kans bij mekaar te voetballen. Dit keer slaagden de bezoekers er lange tijd in de lokale aanvalsgolven op te vangen met een goede organisatie achterin. Eénmaal in balbezit, werd snel De Roover met de lange bal opgezocht, omdat daar meestal ook de ruimte lag. En net deze aanpak moest na iets meer dan een uur het bezoekende team prijsgeven, omdat De Roover met een open kniewonde niet meer verder kon spelen. In de 68′ vond Van Damme dan toch het gaatje in de bezoekende defensie, maar Breugelmans maakte zich goed breed en bracht redding. Naarmate de minuten wegtikten werd de aanvallende druk door de thuisploeg opgevoerd. Bij een voorzet van op links werd het leer door een Kempen-verdediger weggekopt, maar pardoes tegen het lichaam van Vernimmen, waarna de 1-2 tegen de netten hing. Een reeks van hoekschoppen voor de thuisploeg ten spijt, tal van hoge voorzetten die door Breugelmans geplukt werden… Oppuurs bleef maar beuken om gerechtigheid te doen zegevieren. In de 88′ was het bijna zover, nadat Dhertefelt de bal voor doel bracht tot bij Van Damme die evenwel met zijn kopbal het zijnet viseerde. Toch kwam de meer dan verdiende gelijkmaker er in de blessuretijd. Bij een lage voorzet voorlangs, had niemand aan de tweede paal oog voor de vrijstaande Van Damme. Breugelmans was er aan voor de moeite en Oppuurs sleepte een oververdiend punt in extremis binnen. Oppuurs-De Kempen… wat het aantal kansen betreft 12-3, wat betreft de doelpunten: 2-2.
FC Oppuurs: De Leeuw, Gorrebeeck, Peeters, D’Hertefelt Sam, Van Gool, Van Damme, Kerremans, De Maeyer, Vernimmen, Hoofd (72′ Christiaens), Elayadi (62′ D’Hertefelt Nick)
FC De Kempen: Breugelmans, Bisschops, Claes, Van den Putte, Ulenaers, Patan (60′ Kalis), Vervoort, Basso, De Roover (64′ Van Hoeck), Baeten, Verdonck (82′ Meeuwssen Sten)
Doelpunten: 5′ Patan 0-1, 26′ Vervoort 0-2, 80′ Vernimmen 1-2, 91′ Van Damme 2-2
Gele kaarten: Bisschops, Vervoort, Kalis
Scheidsrechter: Bart Jennart