Witgoor Sp. Dessel 1 2 Fc Oppuurs
18/03/2018 - 15:00

Verslag website van WITGOOR DESSEL

We(DESSEL) zijn er gisteren niet in geslaagd om na de sterke 7 op 9 opnieuw een driepunter te scoren. Onze jongens moesten in eigen huis de wei in tegen FC Oppuurs, de ploeg waar we in de heenwedstrijd nog zeer vlot tegen scoorden. Trainer Paul Wilms bracht weinig wijzigingen aan in z’n elftal, alleen kwam Anton Blockx terug in de ploeg ten koste van Robin De Scheemaecker. Jens Dausy, Marijn Gilis en Wout Meeuwssen namen, net als Robin, plaats op de bank.

Naar de wedstrijd zelf dan. Die kon voor ons niet slechter beginnen. We kwamen vrij nonchalant aan de aftrap en dat resulteerde al meteen in een doelpunt voor de uitploeg na enkele minuten spelen: 0-1. Onze startminuten waren een wereld van verschil ten opzichte van het spel tegen KRC Mechelen. Na het doelpunt begonnen we het spel iets meer naar ons te trekken en het was duidelijk dat we over meer kwaliteit dan de tegenstander beschikten. Echter koop je daar niets voor en hebben we de nodige efficiëntie nodig om dit om te zetten in een doelpunt. Jorne Van Genechten haalde meermaals de achterlijn en had enkele zeer goede voorzetten in z’n voet, maar het vervolg was vaak niet genoeg. Of de doelpoging was niet krachtig genoeg of de bal werd nog net onderschept door een verdediger van Oppuurs.

Het mag echter gezegd worden dat we het scheidsrechterlijke trio niet altijd mee hadden. Zo werden in de eerste helft maar liefst twee doelpunten van ons afgekeurd, waarvan 1 duidelijk zeer onterecht was. Als die doelpunten gewoon werden goedgekeurd hadden we ook met een terechte voorsprong de rust in kunnen gaan.

Na de koffie probeerden we toch weer op zoek te gaan naar een gelijkmaker, maar op het uur werd voor de derde keer een doelpunt van ons afgekeurd en opnieuw was het dubieus, maar daar kunnen we zelf niets aan veranderen, jammer genoeg. Toch lieten we de moed niet zakken, want luttele minuten stond de gelijkmaker toch op het bord. Jorne Van Genechten kon de bal over de doelman knikken: 1-1. We gingen op zoek naar de 2-1, maar ondertussen was het wel opletten voor de counters van de thuisploeg. Het leek een kwestie van tijd voor we alsnog een winnend doelpunt zouden scoren, maar de bal wou er niet in.

Als je zelf niet scoort dan weet je in het voetbal dat je het deksel op de neus kan krijgen en dat kwam helaas ook uit. Na slecht ontzetten achterin kon Oppuurs nog eens een aanval in elkaar boksen, maar Jens Van Gompel probeerde daar een stokje tussen te steken. Hij had echter de pech dat de poging om de bal te ontzetten, resulteerde in een owngoal: 1-2 en een nederlaag met een zure nasmaak, aangezien er echt wel meer in leek te zitten.