FC Oppuurs 4 2 KV Bonheiden
Zondag 14 December, 14u30

fco-bonheiden

Net als vorige week tegen Loenhout startte FCO te laks waardoor een gemotiveerd en stevig spelend Bonheiden de wedstrijd meteen in handen nam. Het was dan ook tegen de gang van het spel in toen Kerremans al na 5 minuten goed voor zijn verdediger kwam en de bal door de benen van de doelman mooi binnen tikte en Oppuurs zo op een licht gevleide 1-0 bracht. Bonheiden liet het niet aan zijn hart komen en een minuut later mocht één van hun aanvallers na een miscommunicatie in de FCO verdediging, en misschien wel buitenspel, de bal onder De Leeuw binnenschuiven. De rest van de eerste helft bleef Bonheiden domineren en Oppuurs mocht van geluk spreken dat het met 1-1 de rust inging na een afstandschot op de paal en gekraakt schot van dichtbij dat naast ging.

Ook in de tweede helft bleef Bonheiden de tweede ploeg met na een kwartier de logische 1-2 tot gevolg. Een voorzet vanop rechts werd weggewerkt door De Maeyer, maar viel recht in de voeten van Bonheiden speler Doms die niet twijfelde en van buiten de rechthoek de bal overhoeks in de rechterbenedenhoek schoot.

Gelukkig was de achterstand meteen ook wat Oppuurs nodig had om wakker te worden en vrij te beginnen voetballen. Hogere druk, meer duels die gewonnen werden en beter voetbal zorgden ervoor dat FCO stilaan de wedstrijd naar zich toe trok. In minuut 73 resulteerde die druk in een vrije trap ter hoogte van de hoek van het doelgebied. Van Damme zette zich achter de bal en zijn strakke voorzet verdween voorbij alles en iedereen aan de tweede paal in doel. Met die gelijkmaker voelde FCO dat er meer in zat en ging volop voor de drie punten.

Enkele minuten na de gelijkmaker kon Van Damme zich doorzetten op links maar Van Gool kon de scherpe voorzet net niet in doel werken. Voor Bonheiden bleek het uitstel van executie want niet veel later stond het toch 3-2 toen Van Gool de bal maar hoefde binnen te tikken na een scherpe tegenval via Van Damme en Kerremans. Bonheiden probeerde nog iets terug te doen, maar kwam niet verder dan een aantal hoge ballen richting de zestien van FCO.

Oppuurs kon daarentegen nog een aantal keer scherp counteren. Eerst kon Van Damme een flater in de verdediging van Bonheiden niet afstraffen, maar niet veel later zorgde hij wel met een knappe assist voor de 4-2 van Van Gool. Ondertussen al weer het dertiende doelpunt van onze topschutter.

Oppuurs is zo al tien matchen ongeslagen en gaat met 15 op 15 en als eerste in het klassement de winterstop in.