Fc Oppuurs 1 3 Lille
19/02/2017 - 15:00

Bron (“Website Lille”)

Lille sloeg in de eerste helft al toe in de gevreesde verplaatsing naar Oppuurs: Na een dik kwartier spelen verstuurde Gerritsen een
knappe dieptepass naar Owusu die met een slimme lobbal doelman Schaerlaecken het nakijken gaf (0-1). Lille bleef voor druk zorgen en na een mooie
combinatie waarin Kocak en Verhoeven betrokken waren zorgde Appeltans voor de 0-2. Van Beers diende tussendoor wel de meubelen te redden door een
bal van de lijn te keren, maar verder bereikte Geel-Zwart de rust zonder al te grote problemen: Appeltans zag trouwens een trap op doel nog knap
gered worden door Schaerlaecken. De thuisploeg kwam uit de kleedkamer met de vaste overtuiging om de scheve situatie te herstellen maar werd
vrijwel meteen koud gepakt: Schaerlaecken redde eerst nog een schot van D’Huyvetter, maar na wat geharrewar ging de bal er in de rebound via
Gerritsen toch nog in (0-3). Met die 0-3 kon Geel-Zwart het zich permitteren de teugels wat te vieren en zo kwam ook de thuisploeg nog aan enkele
kansen. Dat leverde echter pas in het slot van de wedstrijd resultaat op, toen Kerremans de eerredder kon markeren (1-3). Opdracht volbracht, heet
dat dan. Het Eerste Elftal blijft zo vertoeven in het kransje titelkandidaten samen met Ternesse (4-1 winst tegen Berg en Dal) en Herentals (0-2
winst bij Heikant), terwijl het de kloof met de nummers 4 tot en met 7, die allen de boot ingingen, ziet vergroten.