13/03/2016 - 15:00

Berg en dal  – Oppuurs  1 – 1  (verslag website Berg en Dal)

Bleek Berg en dal geeft in blessuretijd de winst uit handen.

Vooraf :

Berg en dal blijft al 13 wedstrijden ongeslagen. Oppuurs was de laatste ploeg die Berg en dal in het zand  deed bijten ( in de wind zette) half november!
Dit wil zeggen dat trainer Hoes tegen elke ploeg punten gepakt heeft als er vandaag niet verloren wordt!
Oppuurs zit een negatieve spiraal! Het verloor zijn laatste 4 wedstrijden en het degradatiespook komt met rasse schreden dichterbij!
Zij zullen alles geven om hier de volle pot te kunnen meegraaien.
De wedstrijd zelf :

Vele supporters zijn afgezakt naar het Kattenstadion onder een stralende zon. Geen wind en regen , maar is dit voor Berg en dal wel een zegen ??
Scheidsrechter Matthijssen laat Oppuurs aftrappen rond 14.30.
In tegenstelling tot de vorige wedstrijden begint Berg en dal aarzelend aan de wedstrijd! Het speelt zonder tempo en de passes komen niet aan!
In de 11’ toch een eerste opflakkering wanneer Keersmaekers de bal de diepte instuurt voor Van Elven! Stijn is sneller dan Christiaens, maar  de bal wil niet meerollen als hij de bal via zijn zool wil meenemen!
Het eerste kwartier gaat gelijk opgaand in een traag wedstrijdritme!
We zijn  17’ ver als Oppuurs een bal van op links tussen verdediging en keeper dropt! Van Damme op snelheid kan net voor doelman Kenens bij de bal! Van Damme probeert Kenens met een opwipper te verrassen, maar Wim kan redden! De rebound belandt bij Van Gool die zijn lob door Van Der Sanden ziet opgevangen worden met de borst! We komen goed weg!
In de 23’ kan Slegers de uittrap van doelman De Leeuw opvangen en hij geeft in één tijd mee in de loop van Van Elven! Stijn op het doel af maar in laatste instantie wordt zijn schot afgeblokt door Vernimmen.
Bij de aansluitende hoekschop komt de bal bij Van Der Sanden die de opspringende bal laag probeert te houden, maar toch hoog overtrapt!

De wedstrijd wil maar niet loskomen en we moeten ons tevreden stellen maar met lukrake passes naar voren! Er worden weinig of geen combinaties op de grasmat vertoond. Kortom het spel is beneden alle peil!

Oppuurs kan sporadisch gevaarlijk worden! Halfweg de eerste helft kan Dhertefelt gevaarlijk voorzetten van op rechts! Van Der Sanden kan met de borst in hoekschop duwen! Onze verdediging is goed geconcentreerd en kan uitverdedigen.

Thoelen komt in de 32’ bij de bal en van op zo’n 30m knalt hij van op rechts op doel! Zijn “streep” vliegt knap voorbij doelman De Leeuw in de linker bovenhoek tegen de netten!
Het staat 1 – 0. Een doelpunt om in te kaderen!

Berg en dal komt nu meer aan zijn trekken en voetbalt meer ontspannen dan voorheen!
Toch blijft het uitkijken naar de uitschieters bij Oppuurs! In de 42’ stuurt Kerremans de bal tussen verdediging en doelman! De spurtende Van Gool is sneller dan onze verdediging en de weifelend uitlopende Kenens!
Hij besluit naast!
Net voor de rust wordt Keersmaekers door een mooie pass alleen voor doel gebracht op rechts! Hij passt lateraal tot bij Van Elven die aan de tweede paal wacht! Stijn komt niet tot schieten want Christiaens kan er letterlijk een voetje voor steken!

We gaan rusten bij een 1 – 0  voorsprong na een eerste helft die ons niet heeft kunnen verwarmen en voor weinig opwinding zorgde! Gelukkig kregen we wel een knap doelpunt te zien! We hopen dat de tweede helft boeiender zal verlopen!

Het eerste wapenfeit in deze tweede helft schrijven we op naam van Keersmaekers in de 54’. Hij zet zich goed door op rechts en passt tot bij Thoelen, centraal voor doel. Lennert besluit te zwak om echt dreigend te zijn.
Het spel en het niveau blijven ondermaats en het eerste kwartier in deze tweede helft heeft weinig om het lijf!
Het is wachten en terug wakker schieten als Slegers de bal van de uitverdedigende Vernimmen oppikt! Hij geeft gepast mee met Thoelen, die doelman De Leeuw met een stiftertje wil verrassen! De bal vliegt naast de kruising buiten.

Oppuurs moet punten pakken, maar het lijkt niet bij machte te zijn om dit te doen en Berg en dal heeft een collectieve off-day.
Het zonnetje verwarmt ons en we hebben het naar onze zin rond het veld.

In de 69’ snelt Van Elven er van door op links! Hij zet Christiaens in de wind en zet voor doel! De Leeuw kan de bal onderscheppen voor de wachtende Berg en dal spelers!
Even later zien we Gielen van uit zijn defensieve stelling een actie opzetten op links! Zijn voorzet lijkt veel te ver te gaan, maar Thoelen houdt de bal voorbij de 2de paal binnen! Lennert geeft door tot bij Ohnenik die er keihard zijn “tip” tegen zet! De bal, rot van effect, rolt keihard tegen de schoen van  Reumers en de bal caprioleert zo tot onder de lat, waar doelman De Leeuw de bal kan onschadelijk maken!
Oppuurs begint aan een slotoffensief maar onze defensie heeft al laten zien dat het geen krimp geeft en dat het voor Oppuurs geen sinecure is om deze te ontwrichten.
In de 80’ mag Van Damme alleen op Kenens af, wanneer er in de verdediging toch getwijfeld wordt! Wim kan redding brengen en houdt zo de voorsprong op het bord!
Bij Berg en dal loopt vandaag elke actie fout!!
Reumers vangt in de 86’ nog eens een uitverdedigende bal van Hoofd op en verdeelt het spel via de ingevallen Berrevoets!
Seppe stuurt de bal in de loop van de opgerukte Koppers die van op rechts over doel knalt!
We zijn al in de 92’ als Oppuurs met iedereen naar voren trekt! Een kopbal van Van Gool wordt slecht weggewerkt en komt tussen een bos van spelers terecht! De bal valt voor de voeten van De Maeyer die de bal in de rechter hoek binnentrapt!
Een onverhoopt succes voor Oppuurs en onverhoopte tegenvaller voor Berg en dal!
Meteen na dit doelpunt fluit scheidsrechter Matthijssen deze teleurstellende wedstrijd af!
De voorbije weken waren zeer belangrijk voor het verzekeren van het behoud en dat eist zijn tol! De spelers zijn tot op het tandvlees gegaan en hebben geknokt tot ze er bij vielen!
Deze terugval is daarom ook niet zo onverwacht!!

Berg en dal speelde ondermaats, maar het zorgde er voor dat het record van Mariekerke (14 maal na mekaar niet verloren) geëvenaard werd!

Doelpunten :  32’ Thoelen : 1 – 0; 92’ De Maeyer: 1 – 1